وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با همتای روسی خود با اعلام اینکه گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی نتیجه فشارهای آمریکا، رژیم صهیونیستی و متحدان آنهاست، تأکید کرد که ایران و روسیه درباره ضرورت مقابله با این فشارها اتفاق نظر دارند.
پایگاه رهنما :
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر به روسیه و دیدار با سرگئی لاوروف همتای روسی خود، در گفتگو با خبرنگاران ضمن اشاره به موضوعات مطرحشده در نشست وی با سرگئی لاوروف اعلام کرد که دو طرف در مسائل مرتبط با برجام و ضرورت مقابله با تلاشهای آمریکا علیه ایران در شورای امنیت، دیدگاه مشابهی دارند.
ظریف در ابتدا درباره اهمیت دیدارش با سرگئی لاوروف گفت: «مدتی بود که گفتگوهای رو در رو در مسائل دوجانبه نداشتیم، گرچه رؤسای کمیسیونهای مشترک ما ویدیوکنفرانس داشتند و دو بار هم آقای رئیسجمهور تلفنی با آقای پوتین صحبت کردند. اما ملاقات حضوری نبود و نیاز بود که مروری بر مسائل دوجانبه داشته باشیم و توافقات رؤسای جمهور را تصریح کنیم.»
وی افزود: «در موضوع سوریه گفتگوی خوبی داشتیم. توافق کردیم که اجلاس مجازی سران برگزار شود که ما بهزودی تاریخش را پیشنهاد خواهیم کرد. ما همچنین توافق کردیم که ایران کماکان میزبان اجلاس حضوری سران که بعد از بهبود شرایط برگزار خواهد شد نیز باشد.»
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه اظهار داشت: «اما موضوعی که شاید بیشترین زمان را به آن اختصاص دادیم بحث تحولات مربوط به برجام و اقدامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود. آمریکاییها با همکاری رژیم صهیونیستی و برخی دیگر تحرکاتی را در طول دو یا سه سال گذشته برای ایجاد فشار بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی بهمنظور نابود کردن برجام صورت دادهاند. متأسفانه در گزارش اخیر آژانس شاهد به نتیجه رسیدن قسمتی این این فشارها بودیم و نیاز هست به همکاری و همفکری برای اینکه اجازه ندهیم این سیاست به نتیجه مطلوب طراحان آن یعنی نابود کردن برجام برسد. در این قضیه ما به همراه روسیه، چین و تعدادی دیگر از کشورها اهداف مشابهی داریم.»
وی درباره تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران با تکیه بر برجام نیز تصریح کرد: «همچنین حرکتی که آمریکا به دنبال شروعش در شورای امنیت است، یکی از طنزهای تلخ تاریخ است که کشوری که از برجام خارج شده و رسماً مانع اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ توسط سایر کشورها شده، اکنون میخواهد از محمل این قطعنامه استفاده کند. در این زمینه موضع ایران، روسیه و بقیه کشورها در این زمینه مشابه است. متأسفانه اخیراً دبیرکل سازمان ملل متحد گزارشی غلط، بیجا و خارج از اختیارات خود را منتشر کرده و کاملاً مشهود است که این تحولاتی که در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و دبیرخانه سازمان ملل اتفاق افتاده، ناشی از کاهش حضور نمایندگان کشورها در این سازمانهاست و آمریکا توانسته است با استفاده از فشارهای نامربوط خود این سازمانها را منحرف کند. ایران و روسیه درباره ضرورت مقابله با چنین حرکاتی موضع مشترک دارند و در این زمینه صحبتهای خوبی داشتیم.»
ظریف درباره دیگر موضوع مهمی که در نشست وی با سرگئی لاوروف مورد بحث قرار گرفته است، گفت: «در مورد افغانستان واقداماتی که جمهوری اسلامی ایران اخیراً شروع کرده است برای آشتی داخلی و آشتی ملی بین همه گروهها از جمله طالبان، همفکری کردیم. درباره موضوع یمن و لیبی و همچنین شرایط منطقه رایزنی کردیم.»
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان اظهار داشت: «مجموعاً مذاکرات بسیار فشرده بود و ناهار هم ناهار کاری بود و ادامه مذاکرات [در زمان ناهار]انجام شد. بعد از مذاکرات ما، همکارانمان در دو مذاکره همزمان درباره موضوعات مرتبط با بحث هستهای و مسائل سوریه گفتگوهای مفصلی داشتند و بحمدالله در یک فرصت کوتاه توانستیم حوزه زیادی را پوشش دهیم.»
ارسال نظرات